Bun gasit!
Astazi va prezint o prajitura pe care am facut-o de curand, foarte buna si foarte aspectuoasa. Am putea sa o asemuim cu un "chec" in haine de sarbatoare.
INGREDIENTE: Aluat: 3 oua
125 g zahar pudra
50 ml ulei
50 ml lapte
175 g faina
6 g praf de copt
Crema: 250 g smantana
250 ml smantana pentru frisca
1 pachet Crème Olé cu gust de cocos
1 zahar vanilat
zahar pudra dupa gust
1-2 linguri de rom
1-2 banane
fulgi de cocos
1 baton de scortisoara
Pregatirea aluatului: Ouale le mixam cu zaharul pudra pana isi schimba culoarea. Adaugam treptat laptele si uleiul si apoi incorporam faina si praful de copt.
Turnam aluatul intr-o tava de cozonac pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul incins la 170°C pana se rumeneste frumos; pentru siguranta putem face si testul cu scobitoarea.
Dupa ce se coace "checul" nostru il scoatem din forma, il intoarcem invers (sa se indrepte si partea de sus) si il lasam astfel la racit.
Prepararea cremei: Intr-un castron punem frisca lichida si smantana. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si romul. Amestecam si apoi adaugam crema praf Crème Olé. Mixam putin si astfel crema noastra este gata.
Asamblarea prajiturii: Taiem corpul pregatit mai inainte astfel incat la final sa obtinem cabana. Fiind intors invers in el infigem 4 bete de frigarui. Acestea ne vor ajuta sa il taiem in forma de triunghi pe toata lungimea lui. Triunghiul va forma acoperisul.
Stabilim in fiecare din cele doua capete ale checului nostru punctul comun ce reprezinta jumatatea atat pe lungime cat si pe inaltime. In aceste puncte infigem cate o scobitoare. Cu cutitul de taiat paine (tip ferastrau) taiem in diagonala pornind din capatul lateral sus si terminand taietura in punctul central comun in care am infipt scobitoarea. La fel procedam si cu partea cealalta.
Nu stiu daca am explicat bine, dar cred ca se intelege mai bine din fotografii.
Indepartam partea decupata din chec, iar partea de jos o ungem cu gemul preferat. Am folosit gem de caise picant cu vanilie si ghimbir. Lasam 5-10 minute pentru ca gemul sa fie oarecum absorbit de blat si apoi punem cate o lingura de crema pe toata lungimea lui. Daca bananele sunt mai mici le putem pune intregi sau le putem taia pe jumatate daca sunt mai mari. Peste crema asezam jumatati de banane sau banane intregi. Le presam putin sa se aseze si apoi continuam sa umplem golul cu crema pe care o presam bine, o asezam si o uniformizam la varf. Asezam "acoperisul" cabanei format din partea decupata si imbracam toata cabana cu crema ramasa.
Vom imbraca cabana cu fulgi de cocos. Daca doriti sa ii impregnati un aer de poveste o puteti imbraca pe toata cu fulgi de cocos si astfel va fi toata alba si incarcata de "zapada". Originalul de unde am luat reteta asa era. Eu am vrut sa ii fac acoperisul rosu si am folosit fulgi de cocos rosii, imbracand in alb numai partile laterale. In ambele variante este foarte frumoasa si la fel de gustoasa. Ceea ce mi-a uimit a fost crema foarte gustoasa pe care cu siguranta o voi mai folosi si in alte combinatii.
Si o sectiune gustoasa.
Sa aveti pofta,
Nico
Arata fenomenal,este o buna idee de sarbatori,rapid si foare usor.Aspectul de nota 10.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Vero. Sa stii ca intr-adevar este foarte buna. Ma bucur ca iti place. Nico
ȘtergereFoarte frumoasa si aromata!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos DiaMar.
ȘtergereEu sunt o mare admiratoare a blogului tau si a priceperii tale... Cum vad o postare noua cum hop si eu sa vad ce ai pregatit. De fiecare data am gasit aici retete delicioase, fotografii minunate, prezentari de nota maxima.
RăspundețiȘtergereImi place ”cabana” aceasta (este cea mai frumoasa cabana pe care am vazut-o).
Antonia draga mea, ma faci sa ma rusinez de la atatea laude. Cel mai important: ma bucur ca iti place cabanuta mea si sa stii ca sentimentul cu admiratia este reciproc. Numai bine, Nico
ȘtergereArata grozav de bine! Felicitari pentru ideea asta minunata! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula. Te pup si eu, Nico.
ȘtergereBuna, imi place foarte mult idea si reteta !!! cu permisul tau raman aici ca si membru, te invit sa ma vizitezi pe blogul meu: http://adinasweetsaccessories.blogspot.com.es/
RăspundețiȘtergereSalutari
Adina, draga mea....nu stiu cum s-a intamplat de am uitat sa raspund acestui mesaj. Multumesc frumos si ma bucura decizia ta de a ne mai vizita. Imi cer scuze inca o data si mult succes in toate iti doresc. Cu drag, Nico.
RăspundețiȘtergereCe dim are tava? Multumesc si pupici . Riri
RăspundețiȘtergereTava este o tava normala de cozonac din Romania, nu stiu ce dimensiuni are, am aruncat-o. O aveam de la o promotie de sarbatori, fiind foarte calitativa a ruginit. Spor in toate! Nico
Ștergere